Lappeenrannassa tarkenee; -30°C pakkasta. Forecan mukaan Phan Thietissä saman verran plussan puolella. Ajankuluksi aionkin nyt kertoa jotain pieniä faktoja Vietnamista ja Phan Thietin kaupungista, joka on meidän matkan pääasiallinen kohde. Vähän tulee vietettyä aikaa myös Saigonissa, mutta siitä sitten kun siellä ollaan. :p

Vietnamhan siis sijaitsee Kaakkois-Aasiassa ja on pinta-alaltaan melko samoissa Suomen kanssa; noin 330 000km². Asukkaita on yli 93 miljoonaa, eli väkeä riittää. Historiasta riittänee se, että maa itsenäistyi 70 vuotta sitten Ho Chi Minhin johdolla ja tän kommunistijohtajan mukaanhan on myöhemmin nimetty Saigon uudelleen; Ho Chi Minh Cityksi. Tästä miehestä ei ilmeisesti kannata Vietnamissa paljon pahaa sanaa sanoa, vaikka heppu puhdistuttikin Vietnamin kommunismin vastustajista ja tapatti eri tavoin noin 500 000 kansalaistaan. Vietnamin sota käytiin 1955-1975, jonka aikana kuoli miljoonia vietnamilaisia ja 70% maan teollisuudesta tuhoutui. Räjähtämättömiä pommeja ja maamiinoja löytyy maastosta vielä tänäkin päivänä ja tästä syystä turistejä varoitellaankin liikkumasta yleisten kulkuväylien ulkopuolella.

Phan Thietin kaupunki sijaitsee eteläisen Vietnamin rannikolla ja sinne ollaan matkaamassa bussilla Ho Chi Minh Citystä. Matkaa on vain parisataa kilometriä, mutta kesto on silti vähintään 5 tuntia. Huhheijaa. Phan Thietin kaupungissa on noin 200 000 asukasta ja paikka on tunnettu kala- ja äyriäisruuistaan ja ilmeisesti nimikin viittasi johonkin kalakastikkeeseen? Mui Nen ranta on suosittu leijasurffareiden keskuudessa ja toivoa sopii että vähemmin suosittu rapujen keskuudessa..

Säätietojen mukaan lämmintä näyttäis olevan joka päivä +29-33°C, mutta ilmeisesti mereltä tuulee sen verran että tuntuu vähän vilpoisemmalta. Öisin lämpötila laskee +20°C tienoille ja merivesi on +23-25°C.

Kerrotaan vielä että löydettiin bussikyydit vitosella Lpr-Hki ja takas kotiinkin meillä on jo kyyti, joten homma on ihmeen hyvin jo hanskassa. :)