Aamupalan jälkeen lähdettiin venailemaan bussia pääkadun (Mui Nen ainut katu myöskin) varteen. Siniset bussit kuulemma kulkee vartin välein ja punaiset tunnin välein, mutta luulen että odoteltiin kauemmin. Tai sit aika vaan tuntui pitkältä kun piti jatkuvasti kieltäytyä tarjotuista taksikyydeistä. Taksit veloittaa matkasta noin 120 000 dongia/suunta ja paikallisbussi maksaa 13 000 dongia. Eli about 5€ / 0,50€. Bussi oli ihan täyteen ahdettu ja viimeiset seisomapaikat oli oviaukossa. Bussissa oli erillinen lipunmyyjä, joka myös ilmoitti (vietnamiksi) mikä pysäkki oli seuraavaksi tulossa. Saatiin käyttää kaikki jalka- ja käsilihakset että pysyttiin pomppivassa bussissa pystyssä. Ilmastointi oli kunnossa, koska kaikki ikkunat oli auki.

Hypättiin kyydistä jossain päin Phan Thietin keskustaa ja kierreltiin aluksi vähän eksyneinä ympäri katuja, kunnes päästiin (Tiia pääsi) kartalle. Nähtiin jos jonkinlaista kojua ja kaduilla myytiin ihan kaikkea kalasta ja lihasta uuden vuoden koristeisiin. Otettiin suunnaksi uusi iso markkinarakennus ja jouduttiin tekemään aikamoisia tienylityksiä matkalla kohteeseen. Autot täällä ei väistä mitään, mutta mopot kylläkin. Liikennevalojakin oli jokuset, mutta niitä ei ihan kaikki noudattaneet. Aika nopeesti siihen rytmiin pääsi mukaan, eikä ylitykset aiheuttaneet enää niin kamalaa sydämen tykytystä.

Missä tahansa liikuttiinkin, oltiin aikamoinen nähtävyys paikallisille. Kerran nähtiin kadulla samassa bussissakin olleet turistit, muuten oltiin ainoat valkonaamat. Tuijottamista ei mitenkään peitelty ja moni jäi jälkeenkin katselemaan. Lähinnä kaikkia nauratti ja osa hekottelikin ääneen meidät nähdessään. Markkinarakennuksessa joku täti tuli ihan ronskisti läpsäisemään kätensä miun olkapäälle ja tunnusteli miltä näin valkoinen käsivarsi tuntuu. :D 

Markkinoilla oli ekassa kerroksessa ruuan myyjät ja takaosa vaatteita ja koruja. Ahdistavaa sokkeloa joka suuntaan ja ihmiset ihan kummissaan kun paikalle ilmestyi turisteja. Hetki kierreltiin ja palattiin takas paahteiselle kadulle. Pari kilsaa käveltiin ja katseltiin, kunnes oltiin varsinaisessa päämäärässämme; Co.op Marketissa  (toinen Phan Thietin ostoskeskuksista). Siniset bussit pysähtyy ostoskeskuksen edessäkin, mutta haluttiin nähdä muutakin ja päätettiin jättää Co.op Market viimeiseksi.

Ostoskeskus oli parikerroksinen ja täynnä porukkaa. Kierreltiin aikamme ja löydettiin vain vähän aloeveraa ja mausteita sekä vesipullot, onnetonta shoppaamista! Tää vietnamilainen muoti ei vaan käy ihan yksiin oman maun kanssa..

Bussipysäkillä (ihan oikea pysäkki, meillä Mui Nessa ei sellaista ole) tavattiin reppureissaaja, joka oli kovin kiitollinen neuvoista ja oltiin menossa samaan suuntaankin.  Mui Nesta siis voi hypätä joko siniseen tai punaiseen bussiin, mutta Phan Thietistä lähtiessä on katsottava että ne on numeroiltaan 1 (sininen) tai 9 (punainen), vinkkinä jos joku tänne tulee pyörimään.

Kotimatkan bussikyyti olikin sitten vähän erilainen.. Kuski ajoi kaasu pohjassa noin miljoonaa kaikki ikkunat ja ovet auki, joten silmissä vaan vilisi ja korvissa humisi, eikä maisemia ehtinyt nähdä (mennessä ei nähty tungoksen takia). Lisäksi kuski tuijotti peilistään melko tiiviisti koko matkan takaosan valkoisia naisia, eikä näyttänyt kovin iloiselta.. Noh, kun noustiin ylös ja hivuttauduttiin oven luo merkiksi että jäätäis pois kyydistä, niin kuski ajeli vielä hetken ja hiljensi sitten vauhtia sen verran että siitä kai piti pystyä hyppäämään pois (lapset ja vanhukset ois jääneet bussiin) ja huusi "Hus!". :D No ei siinä, hypättiin vauhdissa ulos ja lähdettiin kävelemään takas tulosuuntaan, sinne missä meinattiin jäädä pois. Tiia veikkaili että ukko piti miuta valkoisena paholaisena, joka piti saada äkkiä pois kyydistä. :p 

Hotellille kun päästiin, niin ei mielessä paljon ollut muuta kuin bikinit päälle ja altaaseen. Huh miten hikinen päivä! Ja tänäänkin piti olla täysin pilvistä kuten eilenkin, mutta molempina päivinä on aurinko paistanut pilvettömältä taivaalta heti aamun jälkeen. Lämmintä tosin taitaa olla "vain" 30 astetta. Loppuun muutama kuva Phan Thietistä:IMG_20160204_134723.jpg_20160204_134703.jpg_20160204_134644.jpg