Noniin, täällä ollaan, Ho Chi Minh Cityssä eli Saigonissa. Bussimatka oli ennätysnopea; neljä tuntia Mui Ne Beachiltä. Kuskina meillä oli Mister Vin, apurinaan Mister Lok ja Mister Saku tais olla lähinnä roudarina (ja ainut joka osasi englantia).

Hotellina meillä täällä on Liberty 4, joka vaikuttaa ihan kivalta vaikka yläkerrassa (ollaan kerroksessa 7) tapahtuukin jotain kummia kun koko ajan kuuluu tajuton töminä. Vähän kun joku hyppis tasajalkaa. Vähän ennen yhtä oltiin perillä ja siitä asti ollaan kierrelty kaupunkia; 8km varvassandaaleissa = rakkoja jaloissa.

Sotarikosmuseo oli "pakollinen nähtävä" ja siellä olikin ihan kiitettävästi porukkaa ihmettelemässä sodan kauheuksia. Kolme kerrosta plus piha-alue täynnä ihan kaikkea mikä vaan voi Vietnamin sotaan liittyä. Kuvia laittelen joko illalla tai sitten vasta kun ollaan jo himbessä, koska en jaksa alkaa niitä siirtämään nyt tabletille.. Museo jätti meidät vähän kylmiksi, mutta kyllä siellä moni tuhersi itkua ja näytti vähän pahoinvoivilta. Jos epämuodostuneet säilötyt sikiöt tai kuvat pahasti vammautuneista lapsista ja aikuisista kauhistuttaa, kannattaa jättää se kerros käymättä. Toki oli siellä myös seinäkaupalla kuvia kaikennäköisistä ruumiista kokonaisina ja puolikkaina, alastomina ja vaatteissa. Muuten lähinnä aseita, lentokoneita, panssarivaunuja, sotilaiden varusteita, tuhansia kuvia ja infotauluja.

Museon jälkeen käytiin etsimässä shoppailupaikkoja ja löydettiinkin yks hyvä; Vincom Center. Lisäks shoppailtiin puoliksi yks pitsa ja oluet kivasta kahvilasta. Nyt vaatteiden vaihto hotellilla ja sitten katselemaan Saigonia illan hämyssä. Aamulla kamat lopullisesti kasaan ja lento Helsinki-Vantaalle, eli vähiin käy..